Cementiri del Poblenou

L’any 1775 es va construir el cementiri del Poblenou, el primer fora de la ciutat emmurallada amb l’objectiu de posar fi a les epidèmies. Com a conseqüència de la invasió francesa va ser destruït el 1808 i fou l’arquitecte italià Antoni Ginesi l’encarregat de la seva reconstrucció amb un estil neoclàssic. Els barcelonins no l’acabaven d’acceptar perquè per arribar-hi, s’havia de passar a peu per un camí ple de llops i bandolers. Va ser Josep Marià de Cabanes, que va impulsar l’ús de carruatges, així, l’any 1836 va arribar al cementiri el primer cotxe fúnebre.

El cementiri s’estructura en un avant cementiri amb un jardí i quatre departaments. La porta principal amb dos obeliscos té escultures que simbolitzen la fe i l’esperança i el pòrtic de l’entrada està coronat per un àngel que sosté la trompeta del judici final.

Visites guiades tot l’any i per Tots Sants visita especial nocturna, guiada per uns personatges vestits d’època que expliquen la història i la cultura del recinte, vinculada a la història de Barcelona. Activitats gratuïtes, reserva de plaçes al telèfon 93 484 19 99.

De dilluns a diumenge: de 08:00 a 18:00 h
Av. Icària, s/n. 08005 Barcelona
Tel. 932.251.661